Der må være rigtig mange mennesker der drømmer om at blive iværksætter, for hvert eneste år bliver der etableret tusindvis af nye virksomheder. Desværre er det kun omkring halvdelen af disse mange nye virksomheder der eksisterer efter 5 år. Den statistik vil vi meget gerne forbedre og derfor har vi specialiseret os i iværksætterrådgivning.
PRØV IVÆRKSÆTTER-TESTEN

Forretningsplan og budgetter

Alle iværksættere har en forretningsidé, men ikke alle iværksættere formår at nedfælde deres forretningsidé i en forretningsplan. En forretningsplan viser eksempelvis hvilken virksomhed du vil etablere, hvad dine forudsætninger er for at etablere og udvikle denne virksomhed og hvilke konkurrenter du møder. Forretningsplanen giver derfor først og fremmest dig selv et overblik som du bør bruge til kritisk at vurdere om du fortsat selv tror på din ide. Gør du ikke det, er det nu du skal stoppe.

Tror du stadig på din ide bør du nu lave et etableringsbudget som viser hvor store investeringer der skal foretages, et privatbudget som viser hvor stor en løn du har behov for at trække ud af virksomheden, et driftsbudget som viser den forventede indtjening, samt et likviditetsbudget som viser hvor stor en kassekredit og øvrig finansiering der bliver brug for.

Iværksætter – ejerform og struktur

En virksomhed kan struktureres på mange måder. Du kan eksempelvis etablere en personligt ejet virksomhed, stifte et anpartsselskab eller stifte et aktieselskab. Alle disse virksomhedsformer har fordele og ulemper, særligt hvad angår hæftelse og skat. Ved nogle virksomhedsformer hæfter du personligt, hvilket betyder at du kan miste alt hvad du ejer hvis virksomheden går konkurs. Vælger du at kautionere for virksomhedens gæld risikerer du dog også at miste alt hvad du ejer hvis din virksomhed går konkurs, selvom du har valgt en virksomhedsform uden personlig hæftelse. Herudover er der en række skattemæssige forskelle på de enkelte virksomhedsformer.

Registrering og tilladelser

Når virksomheden skal etableres skal der ske en række registreringer som stiftelse af selskab, momsregistrering og registrering for løn. Herudover kan der være visse tilladelser der skal indhentes.

Bogføring, momsafgivelse og lønkørsler

Når virksomheden er etableret skal der implementeres et økonomisystem, alle bilag skal bogføres, bogholderiet skal afstemmes, der skal laves momsangivelser, momsbetalinger, lønkørsler og lønudbetalinger. Der skal også udsendes fakturaer, der opfylder lovens fakturakrav, til virksomhedens kunder, der skal udsendes rykkere til de kunder der ikke betaler, køres inkassosager og betales regninger fra leverandører. Og skal der hentes brugbar information ud af økonomisystemet til brug for forretningsudvikling, skal der udarbejdes en hensigtsmæssig økonomirapportering.

Tilbud til dig som iværksætter

Vi har følgende tilbud der normalt har interesse for iværksættere:

Herudover udarbejder vi meget gerne et uforpligtende tilbud på iværksætterhjælp. Vi tager altid udgangspunkt i netop din situation, og sammensætter vores rådgivning i tæt dialog med dig som kunde. Vores rådgivning kan derfor indeholde hjælp til udarbejdelse af forretningsplan, udfordring af din forretningsidé, hjælp til udarbejdelse af budgetter, rådgivning om hvilken virksomhedsform der er bedst egnet til netop din virksomhed, deltagelse i bankmøde, hjælp til registreringer og indhentelse af tilladelser, implementering af økonomisystem og eventuelt senere hjælp til bogføring, øvrig ErhvervsService og økonomirapportering. Vi hjælper dig med det som giver mening for dig, så du kan koncentrere dig om at drive og udvikle din nye virksomhed.