Når du overvejer at købe en virksomhed, eller overvejer at fusionere med en anden virksomhed, bør du undersøge hvad det er du er ved at købe. Disse undersøgelser kaldes en due diligence.

Der findes ikke to virksomhedshandler eller virksomhedsoverdragelser der er ens, og derfor skræddersyer vi altid den enkelte due diligence i tæt dialog med dig som kunde. En skræddersyet due diligence kan f.eks. indeholde et eller flere af disse typer due diligences:

  • Strategisk due diligence
  • Ledelses due diligence
  • Kommerciel/marketing due diligence
  • Økonomisk, finansiel og regnskabsmæssig due diligence
  • Skattemæssig due diligence
  • Juridisk due diligence
  • Teknisk due diligence
  • IT due diligence

De enkelte typer af due diligences skal naturligvis udføres af den bedst egnede person. Nogle opgaver udfører du måske derfor selv, mens andre opgaver udføres af en statsautoriset revisor, af en advokat eller af en helt tredje ekspert.

Due diligence kræver accept

Ved at udføre en due diligence opnår du en meget grundig indsigt i den virksomhed der undersøges. Du kan få indsigt i virksomhedens strategi, produktudvikling og på hvilke produkter til hvilke kunder virksomheden tjener flest penge. Derfor kræver en virksomhed normalt en fortrolighedserklæring og hensigtserklæring før der gives accept til en due diligence. Fortrolighedserklæringen, som også kaldes for en NDA eller for en hemmelighedsaftale, forhindrer dig i at misbruge de oplysninger du får. Hensigtserklæringen er et dokument hvor du erklærer at du har til hensigt at købe virksomheden under visse forudsætninger, og ofte til en angivet pris. Denne pris kan herefter genforhandles når der fremkommer væsentlige nye oplysninger ved udførelsen af due diligence, ligesom sådanne oplysninger helt kan annullere købstilbuddet.

Uforpligtende tilbud

Vi udarbejder meget gerne uforpligtende tilbud på due diligence. Vi udformer som nævnt altid den enkelte due diligence i tæt samarbejde med dig, hjælper med at sammensætte det bedste hold, udarbejder tidsplan og samler meget gerne trådene som projektleder.